Oppskrift: heimelaga granola

heime1

heime2

Denne oppskrifta leitar eg fram når eg er lei av brødskiver til frukost og vil ha noko anna ei stund.

Heimelaga granola (ca. to store glas):
13 dl vanleg havregryn
2 dl valnøttkjerner
1 dl solsikkefrø
1 ts kanel
3 eggekviter
1 ts salt
1 dl honning
0,75 dl olivenolje
2 dl opphakka tørka frukt

Gjer slik: set ovnen på 175 grader. Bland havregryn, nøtter, frø og kanel i ein bolle. I ein annan bolle vispar du eggekviter og salt til det skummar og blandar inn olje og honning. Tøm den flytande blandinga over i bollen med gryn. Bland godt! Den ferdige blandinga fordelast jamt ut over to langpanner.

Steik granolaen i 20 minutt på 175 grader. Ta så langpannene ut, vend forsiktig på blandinga, og steik den vidare til alt er gyllenbrunt, ca 10 minutt. La granolaen bli heilt avkjølt før du blandar inn tørka frukt og heller alt over på lufttette glas.

Eg synest blandinga smakar best med melk, GoGreen sin kokosdrikk eller yoghurt, toppa med frisk frukt eller bær! Bileta øverst i innlegget er frå ein sommar i feriehuset vårt då eg kunne fråsse i verdas beste bringebær, dyrka på nabogarden. NAM, altså!

Advertisements

Ein tanke på “Oppskrift: heimelaga granola

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s